De Bouwvereniging


Bestaande huurwoningen

De Bouwvereniging Harlingen heeft een bestand van ongeveer 150 van de in totaal circa 2450 huurwoningen in principe te koop staan. 'In principe', want ze komen alleen te koop als de huidige huurder vertrekt. Met de gemeente en de huurdersvereniging maken we jaarlijks afspraken hoeveel huurwoningen maximaal te verkopen. Dit zijn er de laaten jaren maximaal 5 per jaar.
Het zijn degelijke woningen voor een aantrekkelijke prijs. Ze zijn in eerste instantie voor een periode van 2 weken alleen te koop voor huurders van de Bouwvereniging. Vervolgens zijn ze voor een ieder te koop gedurende een beperkt aantal maanden. Indien er geen koper voor een woning komt wordt deze weer opgenomen in het huuraanbod. Verhuur gaat vervolgens volgens de normaal geldende regels.
Aankoop
De Bouwvereniging koopt woningen terug uit de VVE's waarvan De Bouwvereniging het meerderheidsbelang heeft. Indien u een appartement heeft in een gebouw waarin ook de De Bouwvereniging participeert kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden voor rechtstreekse verkoop aan De Bouwvereniging.